KÆRE KROP

LIVET

Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal starte - så det gør jeg selvfølgelig ved at fortælle, at det er svært at starte.
Jeg har altid været slank, og ja det er jeg stadig, men når man har været gravid og født et barn så sker der noget nyt med kroppen.
Gennem hele min barndom har jeg været slank og tynd. Så startede jeg på efterskole, hvor kiloene steg og jeg blev lidt rundere. Så kom gymnasietiden, hvor jeg tabte det meste af det jeg havde taget på. Efter gymnasiet begyndte jeg at fokusere mere på træning og at være stærk - og det var dér jeg var gladest for mig selv. Jeg løb 3Xhalvmarathon, jeg kunne lave pull-ups og løfte tunge ting. Jeg følte mig sund og var fuld af energi. Jeg vejede mig sjælendt. Det handlede om hvordan jeg havde det og så tilpassede jeg mit tøj og størrelse efter hvad jeg selv syntes så godt ud.

Og så blev jeg gravid.
Jeg nød på ingen måde at være gravid. Jovist, jeg synes det er fantastisk hvad kvindekroppen kan. Jeg synes det er pisse sejt at jeg har båret mit barn i 9måneder og at min krop har passet på hende. Men jeg syntes virkelig ikke det var fedt at være gravid. Jeg havde det rigtig svært ved at jeg kunne kunne passe mit eget tøj. Jeg havde det svært ved at ikke kunne lave de samme ting med min krop.

Så kom min datter til verden. Ved kejsersnit. Og det betød at mit "come back" blev udskudt. Den første måned havde jeg svært ved at rejse mig op fra sengen og sofaen. Jeg blev SÅ hurtigt udmattet og måtte kun løfte Luna.
Nu er det 2,5 måned siden og min krop er stille på vej tilbage. Jeg kan stadig ikke passe mine bukser. Jeg kan ikke hoppe, fordi det gør ondt i mit ar. Jeg kan ikke løbe. Men jeg er igang.

Jeg har talt rigtig grimt til min krop i tiden efter fødslen. Jeg har fortalt den at den er svag. At den er grim. At den er tyk. At den er ulækker. At den er usexet. At den er visner. At den ville være flottere hvis min mave var flad. At jeg ville være mere lykkelig hvis det hele sad stramt.
Og det er ikke okay at jeg snakker sådan til min egen krop. For det smitter af på mit sind. Så jeg er begyndt at vende alle de dårlige tanker og ord til positive ord og tanker. SÅ....

Kære krop

Du er stærk.
Du er smuk.
Du er sund.
Du er sexet.
Du har skabt et sundt og raskt barn.
Du kan mere end du tror og ved.
Du kan rejse dig op.
Du kan gå.
Du kan løfte dit barn.
Du er god nok som du er.
NEJ
Du er PERFEKT som du er!

Husk at pas på jer selv
Pas på jeres krop
Elsk jeres krop
Den fortjener det

N A T H A L I E

  • LIVET

Synes godt om

Kommentarer