Daisy

I anledning af Dronning Magrethe's 75års fødselsdag, drog min mor og jeg på et lille eventyr til København. Vores dag startede tidligt, da vi skulle køre med min far og sætte ham af i Ishøj. Så vi drog over storebælt 06.45 om morgenen. Efter en heftig køretur - først til Ishøj og efterfølgende ind igennem København, til Nørrebro, hvor vi skulle besøge min kusine. Hos hende fik vi lidt brød og kaffe, og så gik turen mod Amalienborg.

Det var svært at undgå at få en klump i halsen, da vi stod samlet, sammen med mange 100 måske 1000 på Amalienborg Slotsplads. De rød-hvide farver hvirvlede i vinden i form af flag, som de fleste havde medbragt. Selvom det var svært at få ordneligt udsyn, da vi ikke er de højeste mennesker, blev man revet med at stemningen og fejringen af vores alle sammens' Daisy.

Efter at have vinket, sunget og flaget for Dronningen, ville vi finde os en god plads, så vi kunne få ordentligt udsyn under hendes karettur. Prins Henrik var desværre "syg", men så gode som de er, så kørte Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary med på turen. Da vi stod og ventede på at de kom kørende, kom jeg hurtigt til at forestille mig livet som prinsesse. Hvor magisk det må være at vokse op på et slot, hele tiden gå i flotte kjoler og blive forkælet. Men samtidig hviler der et kæmpe ansvar på ens skuldre. Man skal stå til ansvar for et helt land. Vi burde have mere respekt for kongehuset, når vi tænker på hvor meget de skal stå model til.

Som afslutning på vores mini eventyr, vandrede min mor og jeg ned igennem strøget og til Rådhuspladsen hvor endnu flere mennesker stod klar. Dronningen skulle endnu engang ud og vinke, og vi skulle selvfølgelig være med. Igen fik vi en klump i halsen. De mange hundrede mennesker som var samlet, sang "I Danmark Er Jeg Født" i fællesskab, og det var næsten til at fælde en lille tåre over. Denne ene kvinde, kan formå at samle et helt land (næsten i hvert fald), og på den ene dag, der står vi alle sammen, sammen, og viser vores respekt og opmærksomhed. Men som sagt, så kom hun ud, en sidste gang, og vinkede. Det er en oplevelse jeg ikke vil glemme, og jeg kunne helt sikkert finde på at gøre det igen. Hun er nu, en mega sej kvinde!

Tak for opmærksomheden! Go' dag.

N  

Synes godt om

Kommentarer